Hiszpania na talerzu, praca w kieszeni

„Gotuj po hiszpańsku II”, czyli międzynarodowy projekt rozwoju kompetencji w zawodzie kucharz, to kulinarna przygoda, po której oprócz ciepłych wspomnień uczestnikom zostają umiejętności i praktyczna wiedza, bezcenne na rynku pracy w gastronomii. Ruszył właśnie nabór do V edycji projektu. To propozycja dla osób w wieku 18–35 lat, niepracujących i nieuczących się, długotrwale bezrobotnych, z pasją do gotowania, chcących doskonalić się w zawodzie kucharza.

Hiszpania na talerzu, praca w kieszeni
Fot. materiały prasowe

Projekt jest realizowany przez Fundację Proaktywni w partnerstwie z Zespołem Szkół Gastronomicznych w Krakowie i jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Wyjazd do Hiszpanii pozwoli zdobyć międzynarodowe doświadczenie wyróżniające na rynku pracy. Udział w projekcie jest bezpłatny – nie jest wymagane formalne wykształcenie gastronomiczne ani doświadczenie zawodowe.

Uczestnicy mają zapewnione: kurs języka hiszpańskiego i przygotowanie przed wyjazdem, stypendium szkoleniowe i zwrot kosztów dojazdu na zajęcia, przelot i zakwaterowanie przez 60 dni w Walencji, karty na metro i telefon, kieszonkowe, kurs kuchni śródziemnomorskiej w szkole gastronomicznej, praktyki w renomowanych hiszpańskich restauracjach, ubezpieczenie.

Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej gotujpohiszpansku.pl oraz w biurze projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail:gotuj@fundacjaproaktywni.pl, adres: ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków.

Tagi: rozwój, praca

Pokaż metkę
Autor: MAŁGORZATA TABASZEWSKA
Osoba publikująca: Tomasz Róg
Podmiot publikujący: Wydział Komunikacji Społecznej
Zobacz także