Komunikat archiwalny

Iberyjska przygoda kulinarna

Trwa rekrutacja do VI edycji międzynarodowego projektu kształcenia umiejętności kulinarnych w zakresie kuchni śródziemnomorskiej – „Gotuj po hiszpańsku II”. Projekt jest kierowany do mieszkańców Malopolski w wieku 18-35 lat, bezrobotnych lub biernych zawodowo.

Iberyjska przygoda kulinarna
Fot. materiały prasowe

Formy wsparcia przewidziane w projekcie:

  • Przygotowanie do wyjazdu (ok. 1,5 miesiąca)
    - kurs języka hiszpańskiego
    - zwrot kosztów dojazdu na warsztaty i kurs hiszpańskiego
    - stypendium szkoleniowe za każdą godzinę uczestnictwa w zajęciach
    - ubezpieczenie
  • w trakcie pobytu za granicą (2 miesiące)
    - kurs kuchni śródziemnomorskiej w hiszpańskiej szkole gastronomicznej
    - kurs języka hiszpańskiego
    - wyjścia integracyjno-kulturalne
    - praktyki w hiszpańskich restauracjach
    - bilety lotnicze i dojazd do miejsca zakwaterowania
    - zakwaterowanie w apartamentach blisko centrum Walencji
    - bezprzewodowy internet w apartamencie
    - wyżywienie na praktykach i w trakcie kursu kulinarnego
    - kieszonkowe na wyżywienie
    - karta miejska na transport lokalny
    - strój roboczy na zajęcia
    - dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne i karty EKUZ
    - dodatkowo ubezpieczenie NNW i na koszty leczenie w towarzystwie ubezpieczeniowym
  • po powrocie (do chwili znalezienia zatrudnienia)
    - wsparcie pośrednika pracy i pomoc w znalezieniu zatrudnienia
    - warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji
    - staże

Więcej informacji o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej gotujpohiszpansku.pl oraz w biurze projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail gotuj@fundacjaproaktywni.pl, ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków.

Pokaż metkę
Autor: KAMIL POPIELA
Osoba publikująca: Tomasz Róg
Podmiot publikujący: Wydział Komunikacji Społecznej
Zobacz także