Iberyjska przygoda kulinarna
Trwa rekrutacja do VI edycji międzynarodowego projektu kształcenia umiejętności kulinarnych w zakresie kuchni śródziemnomorskiej – „Gotuj po hiszpańsku II”. Projekt jest kierowany do mieszkańców Malopolski w wieku 18-35 lat, bezrobotnych lub biernych zawodowo.
Formy wsparcia przewidziane w projekcie:
- Przygotowanie do wyjazdu (ok. 1,5 miesiąca)
- kurs języka hiszpańskiego
- zwrot kosztów dojazdu na warsztaty i kurs hiszpańskiego
- stypendium szkoleniowe za każdą godzinę uczestnictwa w zajęciach
- ubezpieczenie - w trakcie pobytu za granicą (2 miesiące)
- kurs kuchni śródziemnomorskiej w hiszpańskiej szkole gastronomicznej
- kurs języka hiszpańskiego
- wyjścia integracyjno-kulturalne
- praktyki w hiszpańskich restauracjach
- bilety lotnicze i dojazd do miejsca zakwaterowania
- zakwaterowanie w apartamentach blisko centrum Walencji
- bezprzewodowy internet w apartamencie
- wyżywienie na praktykach i w trakcie kursu kulinarnego
- kieszonkowe na wyżywienie
- karta miejska na transport lokalny
- strój roboczy na zajęcia
- dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne i karty EKUZ
- dodatkowo ubezpieczenie NNW i na koszty leczenie w towarzystwie ubezpieczeniowym - po powrocie (do chwili znalezienia zatrudnienia)
- wsparcie pośrednika pracy i pomoc w znalezieniu zatrudnienia
- warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji
- staże
Więcej informacji o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej gotujpohiszpansku.pl oraz w biurze projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail gotuj@fundacjaproaktywni.pl, ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków.