Komunikat archiwalny

„Kuchnia Otwarta. Kuchnia wielu kultur”

Dziś, 15 września w godz. 15.00–17.00 warto przyjść na bulwar Kurlandzki („PrzyStań na plaży”) na kolejne wydarzenie z cyklu „Kuchnia Otwarta. Kuchnia wielu kultur”. Tym razem uczestnicy spotkania poznają kuchnię Jedwabnego Szlaku.

„Kuchnia Otwarta. Kuchnia wielu kultur”
Fot. materiały prasowe

Wspólnie z Ketevan Prangulaishvili, Safia Rabati and Neda Entezam spotkamy się w kuchni Bliskiego Wschodu i przyjrzymy się typowym potrawom Gruzji, Afganistanu i Iranu. Kucharki Cookpada opowiedzą o swoich krajach, pokażą lokalną kuchnię, opowiedzą swoje historie. – Zobaczymy, jak wygląda typowe gruzińskie danie i alfabet, poznamy tajniki kuchni afgańskiej i dowiemy się, co Irańczycy i Polacy mają ze sobą wspólnego – zaznaczają organizatorzy.

Kuchnia to serce domu, to tam wokół stołu toczą się często najciekawsze i najbardziej gorące rozmowy o życiu, przyjaźni, podróżach czy o gotowaniu. Dlatego też spotkania w ramach cyklu „Kuchnia otwarta. Kuchnia wielu kultur” tworzą przestrzeń do dialogu i poznania dziedzictwa kulturowego innych krajów.

Konkurs dla uczestników pikniku

Zapraszamy do czynnego udziału i współtworzenia wydarzenia. Uczestnicy mogą wziąć udział w konkursie. Wystarczy udostępnij choć jeden przepis na „Twoje ulubione danie” na Cookpad.com/pl. Organizatorzy mają do rozdania 10 cennych nagród. Informacje o konkursie.

Wydarzenie jest bezpłatne. Obowiązuje rejestracja. Ilość miejsc ograniczona.

Więcej informacji na Facebooku.

Tagi: świat, kultura

Pokaż metkę
Autor: KAMIL POPIELA
Osoba publikująca: Anna Duda
Podmiot publikujący: Wydział Komunikacji Społecznej
Zobacz także