Start rozwiń menu
Serwis używa plików cookies zgodnie z polityką prywatności pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki
Komunikat archiwalny

Zachęcamy krakowskie restauracje do udzialu w Goût de France / Good France

Po raz czwarty akcja Goût de France/Good France zgromadzi nas 21 marca br. wokół szefów kuchni na pięciu kontynentach: razem obchodzić będziemy święto francuskiej gastronomii. Obecna edycja będzie się koncentrować na walorach francuskich win i napojów alkoholowych.

W każdej restauracji, która weźmie udział w projekcie, specjalnie przygotowana kolacja będzie hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, których jest przekazicielem: chodzi o idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności. W Polsce w pierwszej edycji wydarzenia w 2015 roku wzięło udział 37 restauracji, w 2016 było ich już 93. W 2017 ich liczba wzrosła do 159 restauracji w 14 województwach. W skali światowej w 2017 roku, w Goût de France / Good France wzięło udział 2100 restauracji, jak również 156 francuskich ambasad i konsulatów ze 149 krajów. Czy to w słynnych restauracjach, czy w dobrych knajpkach, szefowie kuchni z całego świata mogą włączyć się w to globalne święto radosnego posiłku. Każde zgłoszone menu powinno składać się z następujących pozycji: aperitif, przystawki, danie główne, deska serów, deser, francuskie wina i szampany. Wysokość ceny za menu ustala sama restauracja. Dla uzyskania dodatkowych informacji, prosimy skontaktować się z: Atout France Polska, Pani Julia Dzionek, tel. + 48 22 529 30 86, stagiaire.pl@atout-france.fr, ul. Piękna 1, 00-477 Warszawa.

Zapisy: http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register

pokaż metkę
Osoba publikująca: JULIA ŻYLINA-CHUDZIK
Podmiot publikujący: Otwarty na świat
Data publikacji: 2018-01-16
Data aktualizacji: 2018-01-24
Powrót

Zobacz także

Znajdź