Ambasada Francji w Polsce pragnie zachęcić do udziału w 3. edycji wydarzenia pt. „Smak Francji – Goût de France / Good France”. Propozycja jest kierowana do szefów kuchni i restauratorów z całego świata, którzy 21 marca 2017 r. w ramach jej realizacji będą serwować kolację inspirowaną przepisami kuchni francuskiej.
Organizator gorąco zachęca do uczestnictwa w tej inicjatywie polskich restauratorów, licząc na stałe zwiększanie jej popularności (w ubiegłym roku w projekcie wzięły udział 93 restauracje z 36 miast).
Zgłoszenia przyjmowane są do 15 lutego br., poprzez wypełnienie formularza. Jest on dostępny w wersji angielskiej i francuskiej pod poniższymi linkami (każda z nich może zostać wypełniona także w języku polskim):
- wersja angielska
- wersja francuska
Organizatorami przedsięwzięcia są Ambasada Francji w Polsce, Atout France Polska; jego partnerzy to: Gault&Millau Polska, Noble Concierge, Wyborowa Pernod Ricard. Patronat medialny objęły dziennik Rzeczpospolita i telewizja Kuchnia+. Ambasada udostępnia informacje o inicjatywie na koncie w portalach Facebook i Twitter #GoodFrance, oraz na swojej stronie internetowej ambasady.