10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem, zupa grzybowa i pieczywo – kolejny raz wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem, właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, organizujemy bezpłatny przedświąteczny poczęstunek dla mieszkańców Krakowa. Dziś ostatnie spotkanie. Zapraszamy od godz. 16.00 przed Nowohuckie Centrum Kultury.
Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. Ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej. W tym roku mieszkańcy mogą skosztować nie tylko karpia – jest też zupa grzybowa i kapusta z grochem.
W tym roku do współpracy z Bartłomiejem Szczoczarzem włączyli się sponsorzy:
– Bardzo dziękuję panu Bartłomiejowi i jego żonie, że po raz kolejny dzielą się z krakowianami świątecznym posiłkiem. Dziękuję za ich ciepłe serca, to napawa nadzieją i pozwala jeszcze lepiej wejść w ten świąteczny czas – mówił podczas briefingu Andrzej Kulig, zastępca prezydenta Krakowa.