górne tło

Jak świętować i nie marnować

Czy nasze nawyki żywieniowe mają wpływ na zmiany klimatu? Jak rozplanować świąteczne gotowanie, aby nie marnować jedzenia? Co to jest roślinne jedzenie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań poznają uczestnicy spotkania autorskiego z ekspertką FoodWaste Sylwią Majcher, które odbędzie się dziś, 7 grudnia, o godzinie 18.00, w Krakowskim Centrum Edukacji Klimatycznej, przy ul. Wielopole 17a.

Sylwia Majcher jest liderką zrównoważonego rozwoju, ekspertką FoodWaste, twórczynią i ambasadorką ekologicznych kampanii społecznych, a także autorką książek edukacyjnych, w tym „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku” i „Wykorzystuj, nie marnuj. 52 wyzwania Zero Waste”. Regularnie opowiada o kwestiach związanych z niemarnowaniem jedzenia, ochroną środowiska i racjonalnym wykorzystywaniu zasobów planety.

Wstęp na spotkanie jest wolny, zapraszamy osoby w każdym wieku.