Festiwal Pierogów tradycyjnie zagościł już na Małym Rynku. Klasyczne, z nutą fantazją, a może „prawie jak u mamy”? Znajdź swoje ulubione pierogi w ramach jednego z najsmaczniejszych wydarzeń kulinarnych w Krakowie. Festiwal potrwa do 18 sierpnia.
Na stoiskach przygotowanych przez Krakowską Kongregację Kupiecką znajdziemy nie tylko tradycyjne smaki pierogów ruskich albo z kapustą i grzybami, ale też sezonowe lub te bardziej wyszukane – np. z buraczkami, bobem czy kurkami. Pojawią się również propozycje słodkich dań. Nie zabraknie zaskakujących połączeń i autorskiego podejścia szefów kuchni do, z pozoru tylko, oczywistego dania!
22. Festiwal Pierogów trwa od 14 do 18 sierpnia na Małym Rynku.
Za najlepsze pierogi ruskie zwycięzcy otrzymają statuetkę św. Jacka. Drugie trofeum – króla Kazimierza Wielkiego – trafi w ręce tych, którzy zrobią te jedyne, wyjątkowe – najlepsze pierogi! Zwycięzców w obu kategoriach wytypuje jury. Wręczenie nagród odbędzie się w niedzielę o godz. 12.00 na Małym Rynku.