Start rozwiń menu
Serwis używa plików cookies zgodnie z polityką prywatności pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki

Nowy odcinek podcastu „Kraków dla klimatu”

Idea zero waste w naszych kuchniach, polskie nawyki żywieniowe oraz wartość żywności lokalnej i sezonowej w diecie to niektóry tematy, jakie omawiają rozmówcy w drugim odcinku podcastu „Kraków dla klimatu”. Ekspertką, która opowiada o zdrowym i przyjaznym naszej planecie odżywianiu, jest Sylwia Majcher – specjalistka w dziedzinie ekologii oraz autorka książek „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku” i „Mniej mięsa”. Zapraszamy do wysłuchania!

Fot. Krakowskie Centrum Edukacji Klimatycznej

Rozmowę prowadzi pełnomocniczka prezydenta Krakowa ds. edukacji klimatycznej Ewa Całus.

Cykl podcastów „Kraków dla klimatu”, stworzony przez Krakowskie Centrum Edukacji Klimatycznej, jest ważnym narzędziem w podnoszeniu świadomości mieszkańców naszego miasta na temat zmian klimatu oraz działań, które można podjąć w celu ich ograniczenia. Misją podcastów jest nie tylko edukacja, ale także mobilizacja społeczności lokalnej do podejmowania konkretnych działań na rzecz ochrony środowiska.

Goście zapraszani do udziału w podcastach to eksperci w swoich dziedzinach, posiadający szeroką wiedzę i doświadczenie w zakresie problematyki klimatycznej Krakowa i nie tylko. Dzięki ich udziałowi, słuchacze mogą poznać fakty, specjalistyczne analizy oraz praktyczne wskazówki dotyczące tego, jak wprowadzać pozytywne zmiany w swoim otoczeniu.

Zapraszamy do wysłuchania podcastu!

pokaż metkę
Autor: Katarzyna Misiewicz
Osoba publikująca: Katarzyna Pustułka
Podmiot publikujący: Wydział Komunikacji Społecznej
Data publikacji: 2024-03-28
Data aktualizacji: 2024-04-06
Powrót

Zobacz także

Znajdź