Start rozwiń menu
Serwis używa plików cookies zgodnie z polityką prywatności pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki
Komunikat archiwalny

Kanapki z pastą z tofu z suszonymi pomidorami

Produkty na bazie tofu są bogate w białko i inne, ważne dla naszego organizmu składniki odżywcze. Stanowią świetny zamiennik produktów pochodzenia zwierzęcego. Pasta z tofu będzie więc idealnym dodatkiem do kanapek, która zastąpi tradycyjne sery czy wędliny.

Fot. Anna Reguła

Potrzebne składniki:

  • Pomidory koktajlowe – 100 g (5 x sztuka)
  • Tofu wędzone, wzbogacane w wapń – 90 g (0.5 x opakowanie)
  • Chleb żytni razowy – 60 g (2 x kromka)
  • Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) – 30 g (2 x sztuka)
  • Kiełki brokuła – 16 g (2 x łyżka)
  • Pietruszka, liście – 6 g (1 x łyżeczka)

Przygotowanie:

Zmiksuj tofu z suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Posmaruj pieczywo, dodaj kiełki i podaj z pomidorkami.

Makroskładniki:

Kalorie: 336.3 / Białko: 17.3 / Tłuszcze: 12.4 / Węglowodany: 33.6 / Błonnik: 8.8.

pokaż metkę
Autor: Anna Reguła
Osoba publikująca: Oliwia Stępień
Podmiot publikujący: Wydział Komunikacji Społecznej
Data publikacji: 2022-06-06
Data aktualizacji: 2022-06-06
Powrót

Zobacz także

Znajdź