Gotuj po hiszpańsku - trwa nabór do kolejnej edycji

Trwa rekrutacja do VIII edycji międzynarodowego projektu kształcenia umiejętności kulinarnych w zakresie kuchni śródziemnomorskiej – „Gotuj po hiszpańsku II”. Projekt jest kierowany do mieszkańców Małopolski w wieku 18-35 lat, bezrobotnych lub biernych zawodowo.

Gotuj po hiszpańsku - trwa nabór do kolejnej edycji
Fot. Fundacja PROAKTYWNI

Formy wsparcia przewidziane w projekcie:

  • Przygotowanie do wyjazdu (ok. 1,5 miesiąca)

- kurs języka hiszpańskiego,
- zwrot kosztów dojazdu na warsztaty i kurs hiszpańskiego,
- stypendium szkoleniowe za każdą godzinę uczestnictwa w zajęciach,
- ubezpieczenie.

  • W trakcie pobytu za granicą (2 miesiące)

- kurs kuchni śródziemnomorskiej w hiszpańskiej szkole gastronomicznej,
- kurs języka hiszpańskiego,
- wyjścia integracyjno-kulturalne,
- praktyki w hiszpańskich restauracjach,
- bilety lotnicze i dojazd do miejsca zakwaterowania,
- zakwaterowanie w apartamentach blisko centrum Walencji,
- bezprzewodowy internet w apartamencie,
- wyżywienie na praktykach i w trakcie kursu kulinarnego,
- kieszonkowe na wyżywienie,
- karta miejska na transport lokalny,
- strój roboczy na zajęcia,
- dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne i karty EKUZ,
- dodatkowo ubezpieczenie NNW i na koszty leczenie w towarzystwie ubezpieczeniowym.

  • Po powrocie (do chwili znalezienia zatrudnienia)

- wsparcie pośrednika pracy i pomoc w znalezieniu zatrudnienia,
- warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji,
- staże.

Więcej informacji o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej gotujpohiszpansku.pl oraz w biurze projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail gotuj@fundacjaproaktywni.pl, pl. Sikorskiego 2/7, 31-115 Kraków.

Pokaż metkę
Osoba publikująca: Katarzyna Pustułka
Podmiot publikujący: Wydział Komunikacji Społecznej
Zobacz także