Kulinarne święto pod Wawelem
Do dziś bulwar Czerwieński przy Smoku Wawelskim zamieni się w tętniące życiem kulinarne serce miasta. To właśnie tam odbędzie się pierwsza edycja Gastro Miasto Kraków – festiwalu restauracyjnego na świeżym powietrzu.
Przez dwa dni goście będą mogli kosztować autorskich dań z najlepszych restauracji, odkrywać lokalne specjały i spędzać czas w luźnej, rodzinnej atmosferze przy muzyce na żywo.
Na bulwarze Czerwieńskim pojawi się kilkudziesięciu wyselekcjonowanych wystawców – od topowych krakowskich restauracji,w tym wyróżnionych w przewodniku Michelin, po kreatywne koncepty streetfoodowe. Pojawią się także goście z Włoch – serwujący najlepsze tiramisu w Rzymie.
Bulwar wypełnią zapachy egzotycznych przypraw i świeżych ziół, leżaki i zielone strefy relaksu. W tej atmosferze każdy – od rodzin z dziećmi po miłośników kulinariów – znajdzie coś dla siebie.
Wieczorami Gastro Miasto zmieni się w strefę miejskiego chilloutu z koncertami i muzyką na żywo. Goście będą mogli odpocząć na leżakach, chłonąc dźwięki miasta i rzeki w tle.
Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.
Za organizacją wydarzenia stoją: Gastro Miasto Wrocław – organizator festiwalu kulinarnego we Wrocławiu, który od siedmiu lat przyciąga dziesiątki tysięcy osób, a także firma Flomaro – importer delikatesów z całej Europy, właściciel sklepu przy ul. Krupniczej w Krakowie.
Szczegółowy program atrakcji oraz lista wystawców dostępne są na stronie internetowej gastromiasto.pl/krakow .