Start rozwiń menu
Serwis używa plików cookies zgodnie z polityką prywatności pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki
Komunikat archiwalny

„New Zeland Closer”. Poznaj Nową Zelandię od Kuchni!

„New Zeland Closer" to kolejne z cyklu spotkań w ramach projektu „Kulinaria od Kuchni", którego celem jest przybliżanie kuchni danego regionu oraz biznesowy networking. W czwartek, 18 czerwca, zapraszamy do Ambasady Pacyfiku (ul. Na Gródku 4) do jedynej w Polsce i tej części Europy restauracji serwującej na co dzień dania kuchni Australii, Nowej Zelandii czy Hawajów.

Tego wieczoru odbędzie się uroczysta kolacja, podczas której Ilona Zdziech - szef kuchni, ale i autorka pierwszej w Polsce książki na temat kuchni Nowej Zelandii - przybliży smaki i aromaty tego regionu i przygotuje w obecności uczestników spotkania małże w pięciu odsłonach. Będzie to wyjątkowa okazja do skosztowania potraw, które zostały specjalnie wybrane i przygotowane na prezentację.

Spotkanie wzbogacą prelekcje: Monika Banaś (Instytut Studiów Międzykulturowych UJ) opowie o relacjach między kulturą a kuchnią, pokaże jak kultura wpływa na gusta kulinarne i opowie o znaczeniu wspomnień w kształtowaniu naszego smaku. Z kolei Dariusz Zdziech (Towarzystwo Naukowe Australii, Nowej Zelandii i Oceanii) zabierze nas do pełnego ciekawostek przyrodniczych świata Hobbitów oraz miejsc stworzonych przez Kiwusów, czyli „chodzących do góry nogami".

Zapraszamy serdecznie do poznania i posmakowania kraju, który przez wielu nazywany jest rajem na końcu świata!

Inicjatywę, organizowaną przez firmę American Dream, wspierają: Instytut Studiów Międzykulturowych UJ, restauracja Ambasada Pacyfiku oraz Serwis Onet-Gotowanie.

Więcej informacji: www.facebook.com/KulinariaodKuchni
Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/1578731615730975/

PLAKAT

MENU

pokaż metkę
Osoba publikująca: IZABELA HAUPT
Podmiot publikujący: Otwarty na świat
Data publikacji: 2015-06-03
Data aktualizacji: 2015-06-15
Powrót

Zobacz także

Znajdź