Festiwal nieźle nadziany [ZDJĘCIA]
Wczoraj nna Małym Rynku w Krakowie zakończył się XII Festiwal Pierogów. Czternaście restauracji przygotowało wyjątkowe dania, a producenci najsmaczniejszych wyrobów walczyli o dwie przechodnie (otrzymywane na rok) nagrody – statuetkę Kazimierza Wielkiego (to nagroda publiczności) i statuetkę św. Jacka z Pierogami (to nagroda jury). Laureatem publiczności w konkursie na najsmaczniejsze pierogi została restauracja ANY TIME, a laureatem jury - MAGILLO. Gratulujemy!
Skład jury na Festiwalu Pierogów: Magdalena Wójcik: dziennikarka Gazety Wyborczej, dziennikarka magazynu "Smak" oraz organizator "Najedzeni Fest", Bartek Kieżuń: dziennikarz magazynu: "KUKBUK", Marcin Polus i Leszek Kawa: kucharze ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników.