Nauka i edukacja rozwiń menu
Serwis używa plików cookies zgodnie z polityką prywatności pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki
Komunikat archiwalny

Jak świętować i nie marnować

Czy nasze nawyki żywieniowe mają wpływ na zmiany klimatu? Jak rozplanować świąteczne gotowanie, aby nie marnować jedzenia? Co to jest roślinne jedzenie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań poznają uczestnicy spotkania autorskiego z ekspertką FoodWaste Sylwią Majcher, które odbędzie się dziś, 7 grudnia, o godzinie 18.00, w Krakowskim Centrum Edukacji Klimatycznej, przy ul. Wielopole 17a.

Fot. materiały prasowe

Sylwia Majcher jest liderką zrównoważonego rozwoju, ekspertką FoodWaste, twórczynią i ambasadorką ekologicznych kampanii społecznych, a także autorką książek edukacyjnych, w tym „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku” i „Wykorzystuj, nie marnuj. 52 wyzwania Zero Waste”. Regularnie opowiada o kwestiach związanych z niemarnowaniem jedzenia, ochroną środowiska i racjonalnym wykorzystywaniu zasobów planety.

Wstęp na spotkanie jest wolny, zapraszamy osoby w każdym wieku.

pokaż metkę
Osoba publikująca: Marcin Drobisz
Podmiot publikujący: Wydział Komunikacji Społecznej
Data publikacji: 2023-12-04
Data aktualizacji: 2023-12-07
Powrót

Zobacz także

Znajdź