Start rozwiń menu
Serwis używa plików cookies zgodnie z polityką prywatności pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki
Komunikat archiwalny

Kolorowe ślimaczki z tortilli

Często zwykłe kanapki nie stanowią już dla nas atrakcyjnej formy przekąski. W takim przypadku świetną opcją będą posiłki przyrządzone na bazie tortilli. Z warzywami, kurczakiem albo z serem. Zależnie od preferencji smakowych.

Fot. Anna Reguła

Potrzebne składniki:

  • Tortilla, wrapy pełnoziarniste – 61 g (1 x sztuka)
  • Ser żółty (gouda/edamski) – 40 g (2 x plasterek)
  • Ogórek zielony (długi) – 40 g (0.2 x sztuka)
  • Papryka czerwona – 40 g (0.3 x sztuka)
  • Szynka z piersi kurczaka – 30 g (2 x plasterek)
  • Serek śmietankowy do smarowania – 15 g (1 x łyżeczka)
  • Sałata – 10 g (2 x liść)
  • Czarnuszka – 1 g (0.5 x łyżeczka)

Przygotowanie:

Posmaruj tortillę serkiem. Dodaj plastry sera, szynki, liście sałaty oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę i ogórka. Zwiń w rulon, a następnie potnij w poprzek na kawałki. Posyp czarnuszką.

Makroskładniki:

Kalorie: 414.8 / Białko: 23.7 / Tłuszcze: 19.6 / Węglowodany: 33.8 / Błonnik: 4.4.

pokaż metkę
Autor: Anna Reguła
Osoba publikująca: Oliwia Stępień
Podmiot publikujący: Wydział Komunikacji Społecznej
Data publikacji: 2022-04-19
Data aktualizacji: 2022-04-26
Powrót

Zobacz także

Znajdź